Νέα

DH-FREERIDE EVENT @ PARNITHA COMPLETED + ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν υψηλό και οι θεατές πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα περάσματα κάποιων αθλητών. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τους 33 αναβάτες της κατηγορίας Junior να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση η οποία ήταν και προκριματική καθώς θα αγωνίζονταν στον τελικό οι 60 ταχύτεροι από την κατηγορία Elite και όλοι στις υπόλοιπες κατηγορίες Hardtail, junior, master, veteran και γυναικών.
Τα χρονόμετρα άναψαν για τα καλά. Τα μεγάλα φαβορί και αρκετοί νέοι στο χώρο αναβάτες έδειξαν τις δυνατότητες τους. Επίσης φάνηκε αμέσως ότι οι Έλληνες αναβάτες DH  έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο τους.

Ταχύτερος όλων ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (2:20.676), με τους ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΟΥΒΗ ΕΛΙΣΣΑΙΟ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και  ΚΟΡΦΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ να ακολουθούν πιο πίσω.

Χωρίς καθυστερήσεις ξεκίνησε ο Τελικός αγώνας και από νωρίς φάνηκε ότι για κάθε θέση έπρεπε να παλέψεις σκληρά και να μην πέσεις!!!!
Η οθόνη αποτελεσμάτων επέτρεπε σε όλους τους αγωνιζόμενους να παρακολουθούν άμεσα την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Φώτης Σκαρής σε ρόλο εκφωνητή  ξεσήκωνε τους θεατές που ειδικά στο τέλος του αγώνα ήταν με κομμένη την ανάσα!!!

Ταχύτερος από την κατηγορία Hardtail ήταν ο ΠΑΡΤΑΦΥΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2:43.428) με δεύτερο για εκατοστά του δευτερολέπτου τον ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ (2:43.475)!!!!  και τρίτο τον ΜΕΝΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ(2:55.990).

Στην κατηγορία junior ταχύτερος ήταν ο ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ(2:29.620) με δεύτερο τον ΜΠΑΞΕΒΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ(2:34.302) και τρίτο τον ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ ΙΑΚΩΒΟ(2:36.625).

Στην κατηγορία master νικητής βγήκε ΤΣΙΑΝΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(2:30.323) , δεύτερος ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2:31.705) και τρίτος ο ΑΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ(2:32.135).

Στις γυναίκες αγωνίστηκε  μόνο  η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΥΡΑΚΗ (3:21.459).

Στην κατηγορία veteran νικητής βγήκε ο ΣΚΑΡΗΣ ΦΩΤΗΣ(2:38.204) , δεύτερος ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (2:55.530) και τρίτος ο ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(3:30.464).

Στην κατηγορία elite, αυτών που στην κυριολεξία η πρώτη δεκάδα έκανε χαμηλή πτήση,  ταχύτερος ήταν ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (2:18.682), με δεύτερο τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ(2:21.622),  και τρίτο τον ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ(2:23.791).

 

Αυτοί ήταν και οι ταχύτεροι αναβάτες του DH-FREERIDE EVENTτου δεύτερου αγώνα του OPEN ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και αναμένεται συναρπαστική συνέχεια.

 

Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη  μας διοργάνωση DH-FREERIDE για το 2013, το Πάρνηθα DH-FREERIDE EVENT, με δυνατή μουσική από την Red Bull και πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους νικητές στις απονομές.

Ατραξιόν της ημέρας δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από την απίστευτη φωτογραφία του Κίμωνα Μπαλασόπουλου ο οποίος μετά από μια πτώση του είδε το ποδήλατο του να τον προσπερνά πιο ίσιο από ποτέ. Περαστικά και στον Κίμωνα αν και νομίζω πως μια τέτοια φωτογραφία έχει μεγαλύτερη αξία απ’ότι μερικές γρατσουνιές.

Πολλά μπράβο σε όλους για τον αγώνα, Πολλά μπράβο στην διοργάνωση και τον Φώτη Σκαρή και πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν τους αναβάτες σε ότι χρειαστούν.

(Πηγές: downhill.gr – mountain-sports.gr)Και τα αποτελέσματα:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *